Biszkopt z borówkami

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Ciasto biszkoptowe przełożone bitą śmietaną,udekorowane borówkami .

  • 20 min

Składniki:

  • Na biszkopt:
    4 jajka
    3/4szkl. mąki tortowej
    3/4 szkl. mączki ziemniaczanej
    3/4 szkl. cukru
    1 łyżka proszku do pieczenia

    PONADTO:
    1/2 l śmietanki 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    borówki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt z borówkami 1. Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać mąki wymieszane z proszkiem,delikatnie wymieszać.
    Ciasto przelać do prostokątnej blaszki i piec 30 min. w temp.180 stopni.
    Upieczony biszkopt wystudzić, przeciąć na połowę.

  • z borówkami 2. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, przestudzić i letnią połączyć ze śmietaną. Ubitą śmietaną przełożyć biszkopt i udekorować owocami, przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować