Biszkopt przekładany

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Ciasto z kakao i serem...

  • 60 min

Składniki:

  • biały ser 75 dag
    galaretka cytrynowa 1 op
    żelatyna 2-3 łyżeczki
    masło ok15dag
    jajko 1 szt
    rodzynki 1 szkl
    czekolada 1 szt
    dżem

    na ciasto

    jajka 6 szt
    cukier 1 szkl
    mąka 1 1/2 szkl
    kakao 3-4 łyżki
    woda 3 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki Ciasto

Biszkopt przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać sypkie składniki. Przełożyć do przygotowanej blaszki i piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę zalać ok 1/2 szklanki gorącej wody i lekko rozmieszać. Dodać galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Jajko, masło i cukier zmiksować. Miksując dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną ale płynną galaretkę. Wmieszać opłukane rodzynki i połamaną czekoladę. Dolną część placka posmarować dżemem i wyłożyć przygotowaną masę. Przykryć drugą częścią ciasta i lekko docisnąć. Schłodzić. Polać polewą albo dowolnie udekorować.
    Wymiary blaszki 24/38 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować