Biszkopt praktyczny

5 (192 ocen)

Przepis otrzymałam od siostry zawszę się udaję.

Składniki:

  • BISZKOPT: 4 jaja, 1szkl. mąki tortowej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szkl. cukru, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt praktyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i żółtka . Wymiksować na jednolitą masę. Do masy dodać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia, wymieszać i dodać mąkę ziemniaczaną z cukrem waniliowym. Piec na kolor złocisty w 180- 200 stopniach.

Porady

Do biszkoptu można dodać 2 łyżki kakao i powstanie biszkopt kakaowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować