Biszkopt na jabłkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jabłek
    pół szkl cukru
    1 łyżeczka cynamonu

    biszkopt;
    3 jajka
    1 szk mąki krupczatki Młynomag
    3/4 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt na jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę , włożyć do garnka, podlać kilka łyżek wody i gotować mieszając , dodać cukier i cynamon, gotować aż odparuje płyn a jabłka będą gęste.
    Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o wym ok 23 cm lub formy 23 x 17 cm.
    Jajka ubić z cukrem, dodać proszek do pieczenia i na koniec mąkę. Ciasto wylać na jabłka i piec ok 30 min z termoobiegiem w temp 180 st.
    Po upieczeniu wyjąć , obrócić jabłkami do góry i ostrożnie zdjąć papier.
    Posypać czekoladą przed wystudzeniem lub po.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy