Biszkopt kakaowy równy jak stół

5 (184 ocen)

  • 30 min

Biszkopt kakaowy równy jak stół :) Pięknie, równo rośnie, ma ładny, czekoladowy kolor i doskonale smakuje. W smaku jest bardzo delikatny, po nasączeniu i przełożeniu masą rozpływa się wręcz w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka cukru
    2 łyżki oleju
    1 szklanka mąki
    1 budyń śmietankowy
    1 zaokrąglona łyżka kakao
    1 zaokrąglona łyżka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt kakaowy równy jak stół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka krótko ubić z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, ubić na bardzo sztywną pianę. Żółtka krótko ubić z olejem, wlać do białek, wymieszać delikatnie łyżką. Wsypać mąkę, kakao i budyń w proszku, krótko zmiksować na najniższych obrotach. Wyłożyć do prostokątnej formy 32x 21cm, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 180°C.

Porady

Biszkopt pieczony w tortownicy jest znacznie wyższy i z powodzeniem może być przeznaczony do tortu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować