biszkopt kakaowy

4.5 (189 ocen)

niezawodny ciemny biszkopt

Składniki:

  • 4 jajka
    200 g cukru pudru
    70 g mąki pszennej
    70 g mąki ziemniaczanej
    2 pełne łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, a następnie delikatnie ubijając żółtka.
  • 2. Obie mąki i kakao należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.
  • 3. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160-170ºC około 30-40 minut (do suchego patyczka)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować