Biszkop z nadzieniem kawowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepisy od mej siostry , bardzo pyszny i sprawdzony.

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkop-
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 - 3 łyżki kakao



    MASA BUDYNIOWA-
    2 szklanki mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyzka mąki ziemniaczanej
    kilka łyżeczke kawy rozpuszczalnej
    3łyżeczki żelatyny
    1 1/2 kostki margaryny
    1szklanka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkop z nadzieniem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość delikatnie wymieszać (ja przez chwilę zmiksowałam na bardzo małych obrotach). Ciasto przelać do przygotowanej foremki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i piec około 25 - 30 minut (max 30 minut). Biszkopt wyjąć z formy, lekko wyrzucając, aby nie opadł, odwrócić. Ostudzić i podzielić na 2 części.

    MASA BUDYNIOWA
    2 szklanki mleka zagotowuje, dodaje mąki i mieszam az do stęznienia.
    Margaryne ucieram , dodaje cukier puder i Do zimnej masy budyniowej dodaje .
    Kawe zalewam mala iloscia wody (1/4 szklanki) dodaje do masy.
    Żelatyne rozpuszczam w cieplej wodzie dodaje do masy,miksujemy.
    Odstawiam do lodówki na 15 min , żeby lepiej stężnialo.
    Wykładam mase pomiedzy biszkop.Góre mozna polac czekolada.SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować