Biszkop z nadzieniem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość delikatnie wymieszać (ja przez chwilę zmiksowałam na bardzo małych obrotach). Ciasto przelać do przygotowanej foremki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i piec około 25 - 30 minut (max 30 minut). Biszkopt wyjąć z formy, lekko wyrzucając, aby nie opadł, odwrócić. Ostudzić i podzielić na 2 części.
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki mleka zagotowuje, dodaje mąki i mieszam az do stęznienia.
Margaryne ucieram , dodaje cukier puder i Do zimnej masy budyniowej dodaje .
Kawe zalewam mala iloscia wody (1/4 szklanki) dodaje do masy.
Żelatyne rozpuszczam w cieplej wodzie dodaje do masy,miksujemy.
Odstawiam do lodówki na 15 min , żeby lepiej stężnialo.
Wykładam mase pomiedzy biszkop.Góre mozna polac czekolada.SMACZNEGO
Komentarze