Biskwity z kremem mascarpone i owocami

0 (0 ocen)

Biskwity to nic innego jak małe , krótko pieczone omleciki. Wypełnione dowolnym , słodkim kremem oraz świeżymi owocami. W sezonie zimowym sezonowe owoce możemy zastąpić mrożonymi lub wekowanymi np. wiśniami z kompotu dzięki czemu tym prostym a jak pysznym deserem możemy delektować się cały rok.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 jajka
    250g. sera mascarpone
    6 dużych truskawek
    2 brzoskwinie
    garść czerwonej porzeczki
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    200ml. schłodzonej , słodkiej śmietanki 36%
    Składniki robocze:
    2 łyżki cukru kryształu
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki mąki pszennej
    1 szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Omlet Krem

Biskwity z kremem mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Biskwity z kremem mascarpone i owocami 1. Omleciki: Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy ze szczyptą solą na sztywną pianę.
    Stopniowo dodajemy cukier oraz po jednym żółtku.
    Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników.
    Wsypujemy mąkę , mieszamy łyżką.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy 4 porcję ciasta tworząc łyżką kółka o podobnej wielkości ( możemy także wyłożyć 8 porcji tworząc malutkie omleciki)
  • 
Biskwity z kremem mascarpone i owocami 2. Omleciki pieczemy 8-10 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.(nie mogą się zrumienić inaczej będą za twarde i popękają przy składaniu)
    Gorące wyjmujmy natychmiast z piekarnika , podważamy szpatułką , składamy na pół.
    Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
  • 
Biskwity z kremem mascarpone i owocami 3. Krem mascarpone:Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem , dodajemy mascarpone , miksujemy do połączenia się składników.
  • 
Biskwity z kremem mascarpone i owocami 4. Owoce myjmy ,osuszamy.
    Z truskawek usuwamy szypułki , kroimy w plasterki , z brzoskwini usuwamy pestki , kroimy w kostkę.
    Krem mascarpone umieszczamy w szprycy lub rękawie cukierniczym , napełniamy nim zimne biszkopciki.
    Na kremie umieszczamy plasterki truskawek.
    Dekorujemy kawałkami brzoskwiń oraz czerwoną porzeczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Czerwona porzeczka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować