Biodrówka w kalarepie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię zaskakiwać gości nowymi potrawami. Najczęściej łączę mięso z warzywami, bo jest toi smaczne, i zdrowe.

Składniki:

  • Na 4-5 porcji:
    ● 1 kg biodrówki
    ● 2 średnie cebule
    ● 2 marchewki
    ● 2 kalarepy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● olej

Biodrówka w kalarepie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy w piórka i szklimy na oleju. Mięso myjemy, kroimy
    w grubsze plastry i lekko rozbijamy. Dodajemy do cebuli i doprawiamy.
  • 2. Kalarepy i marchewki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa. Dusimy do miękkości około godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy