Bilny ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna wariacja na temat rosyjskich blinów :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki - duże: 4 sztuki
    - cebula biała duża: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - olej ryżowy do smażenia: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Bilny ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki trzemy na małych oczkach, tak samo cebulkę. Całość odciskamy i odlewamy wodę. Solimy, pieprzymy i dodajemy rozbełtane dwa jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i po jednej łyżce nakładamy "ciasto". Smażymy z obu stron na rumiano. Najlepiej podawać bliny ze śmietaną :) Ale równie dobrze smakują z łososiem lub sosem pieczarkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy