Bigosik z parówek i pieczarek

4.5 (159 ocen)

Prosty i szybki sposób na obiad

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    pieczarki - 0,5 kg
    parówki cienkie - 0,5 kg
    cebula - 2 szt
    koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek najmniejszy
    papryka ostra mielona - 0,5 łyżeczki
    sól i pieprz
    woda -0,5 szkl
    wegeta
    tłuszcz
    listek laurowy
    listki bazylii do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigosik z parówek i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry.
  • 2. Pieczarki umyć , osączyć, pokroić na plasterki.
  • 3. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w kostkę.
  • 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę podsmażyć.
  • 5. W rondlu zagotować wodę, dodać przesmażoną cebulę.
  • 6. Na pozostałym tłuszczu z cebuli podsmażyć pieczarki, przełożyć razem z parówkami do rondla.
  • 7. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusić kilka minut.
  • 8. Udekorować listkami bazylii. Jakby było za rzadkie, można zaciągnąć mąką.
  • 9. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować