Bigos ze słodkiej kapusty

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 główka białej kapusty
    1/2 kg karkówki
    2 marchewki
    2 pomidory malinowe
    1 pęczek koperku
    1 szklanka bulionu warzywnego
    Sól ,pieprz
    1 łyżeczka kminku
    4 pętka kiełbasy śląskiej
    2 cebule
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos ze słodkiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać ,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić w kostkę. Koper poszatkować. Kiełbasę pokroić w pół plasterki. Kapustę poszatkować. Cebulę zrumienić na maśle ,dodać kapustę ,pomidory , mięso ,kiełbasę , marchew ,posolić. Dolać szklankę bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem ok. 40 min. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz kminek. Doprawić solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować