Bigos z rybą

4.47 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 35 min

Dość nietypowy, ale bardzo smaczny.

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • ● 80 dag filetów rybnych, np. mintaja
    ● 1/4 główki białej kapusty
    ● 1/4 główki czerwonej kapusty
    ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● 3 winne jabłka
    ● 30 dag pieczarek
    ● 4 cebule
    ● op. suszonych śliwek
    ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 1 l bulionu warzywnego
    ● 3 ząbki czosnku
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● sól, pieprz
    ● szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty siekamy. Jabłka
    obieramy i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach, dodajemy
    do kapusty. Zalewamy bulionem.
    Dodajemy ziele i liść laurowy
    i dusimy do miękkości.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w kawałki. Pieczarki
    oczyszczamy i kroimy w plastry.
    Cebule obieramy i siekamy.
    Śliwki zalewamy wodą.Gdy napęcznieją, odcedzamy
    i kroimy w kawałki. Pieczarki,
    cebulę, śliwki i filety wkładamy
    do kapusty. Doprawiamy koncentratem
    i zmiażdżonym
    czosnkiem, mieszamy. Dusimy
    15 minut. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować