Bigos z pulpecikami

0 (0 ocen)

Dziś przedstawiam Wam propozycję na szybki ,tani i smaczny bigos :) Dla mnie jest lepszy z pulpetami niż z różnymi rodzajami mięs w kawałkach :)

Składniki:



  • 1 kg kapusty kiszonej
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka: papryki słodkiej,papryki ostrej,vegety
    2 łyżki majeranku
    3 liście laurowe
    pieprz
    1 szklanka wody

    pulpeciki :

    500 g mięsa mielonego z szynki
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz
    przyprawa do mięs
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bigos z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać i pokroić na drobniejsze kawałki.Wrzucić do garnka wlać szklankę wody i gotować około 20 minut. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić co jakiś czas dolewając wody,jeśli wyparuje. Dodać koncentrat i przyprawy. Wymieszać.
    Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawić. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoto pulpeciki.
    Do bigosu wrzucić pulpeciki i gotować jeszcze około 40 minut co jakiś czas mieszając.

Porady

Bigos najlepiej smakuje na drugi dzień :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować