Bigos z porów

4.48 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Gotuję i piekę na okolicznościowe przyjęcia. Przepis mam od siostry.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 kg porów
    ● 1 kg pieczarek
    ● 3 posiekane cebule
    ● 4 ogórki konserwowe
    ● małe op. pikantnego keczupu
    ● 2 kiełbasy, np. śląskie
    ● łyżeczka musztardy
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy kroimy w półplasterki, ogórki w kostkę. Pory i pieczarki oczyszczamy. Pory kroimy w ok. 1-cm krążki, pieczarki w plasterki.
  • Bigos z porów 2. Pory dusimy 10 minut w małej ilości wody, solimy. Kiełbasę z cebulą i pieczarki smażymy na oleju. Mieszamy z porami, ogórkami, keczupem i musztardą. Doprawiamy. Dusimy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować