Bigos z pieczarek z klopsikami

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowy bigos na kilka minut odstawiamy, aby zgęstniał.

Składniki:

  • ● 1,5 kg pieczarek
    ● duży słoik ogórków konserwowych
    ● duży słoik papryki konserwowej
    ● 3 duże cebule
    ● ok. 15 dag koncentratu pomidorowego
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● 1/2 czerstwej bułki
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● jajko ● olej
    ● łyżka kaszy manny
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z pieczarek z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy i szklimy
    na oleju. Dodajemy pokrojone
    w plasterki pieczarki. Lekko
    solimy i dusimy.
  • 2. Paprykę kroimy w paski,
    ogórki w plasterki. Dusimy
    w zalewie z ogórków
  • 3. Klopsiki: czerstwą bułkę
    moczymy w mleku i odciskamy.
    Mieszamy z jajkiem, kaszą
    i mięsem. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Formujemy
    małe kulki. Obtaczamy
    w bułce i smażymy na oleju.
  • 4. Do pieczarek dodajemy
    warzywa, koncentrat i klopsiki.
    Mieszamy i doprawiamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować