Bigos z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie wymyśliłamsama i wszystkimbardzo smakuje

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy
    1,5 kg włoskiej kapusty
    cebula
    3 marchewki
    1 l bulionu z kostki
    2 czerwone, żółta i zielona papryka
    sól, pieprz ziołowy, majeranek
    po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku

Bigos z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy i myjemy. Marchewki ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Kapustę szatkujemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ
    wraz z cebulą i kiełbasą kroimy w małą kostkę.
  • 2. Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę. Doprawiamy i gotujemy do miękkości. Posypujemy zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy