Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Pyszna potrawa , która pasuje zarówno na kolację , jak i na wszelkiego rodzaju imprezy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    10 dag wędzonego boczku

    koperek

    1 cebula

    pęczek szczypiorku

    1/4 szklanki przecieru pomidorowego

    2 liście laurowe

    5 ziaren ziela angielskiego

    sól , pieprz

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści , pokroić w paseczki .

    Zalać wodą i gotować do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym , odcedzić .

    Na patelni zrumienić pokrojony w kostkę boczek , dodać posiekaną cebulę , koperek i szczypiorek .

    Do kapusty dodać zawartość patelni i przecier pomidorowy .

    Doprawić solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy