BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

4.48 (164 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny bigos z młodej kapusty.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta młoda: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 300 gramów
    - kiełbasa cienka: 300 gramów
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - woda: 500 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bigos z młodej kapusty 1. Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
    Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
    Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
    Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
  • 2. Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
    Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
    Zagotować.
    Bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować