Bigos z mięsa drobiowego

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i gotuję dla 6 osób. Lubię piec ciasta, a latem robię też przetwory.

Składniki:

  • ● 50 dag fileta z kurczaka
    ● 50 dag kiełbasy
    ● po 50 dag cebuli, marchewki, pieczarek i kapusty
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● 3 kostki bulionowe
    ● sól
    ● 3 łyżki keczupu
    ● olej
    ● pieprz
    ● majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z mięsa drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i pieczarki obieramy
    i myjemy. Cebule kroimy
    w kostkę, marchewki i pieczarki
    w paski, kapustę szatkujemy.
    Filety kroimy w paski,
    a kiełbasę w małą kostkę.
  • 2. Rozgrzewamy olej. Podsmażamy
    kurczaka. Co 10
    minut dodajemy kolejno: cebule,
    marchewki, pieczarki,
    kapustę i kiełbasę. Dodajemy
    keczup i koncentrat. Wlewamy
    rozpuszczone kostki, doprawiamy.
    Chwilę gotujemy.
  • 3. Gorący bigos wkładamy do
    słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy
    1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować