Bigos z kiszonej kapusty

4.5 (190 ocen)

  • 2 godz.

Bigos dla każdego,pyszny i sycący

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2kg kapusta kiszona
    grzybki suszone garść
    3łyżki koncentrat pomidorowy
    400g mięso wieprzowe
    2szt cebula
    olej do smażenia
    kucharek do smaku
    pieprz do smaku
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z kwasu,zalewamy zimną wodą i gotujemy 2 godziny.Mięso gotujemy,cebulę kroimy i smażymy na oleju.Grzyby gotujemy.Ugotowaną i odcedzoną kapustę zalewamy wywarem z mięsa,dodajemy podsmażoną cebulę,mięso pokrojone w kostkę,grzyby i koncentrat,doprawiamy i jeszcz chwilę wszystko razem dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować