Bigos z jabłkami

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cała rodzina cierpliwie czeka na to danie, bo wie, że warto.

Składniki:

  • ● po 1 kg kiszonej i białej kapusty
    ● 1/2 kg duszonego mięsa wieprzowego
    ● 30 dag kiełbasy śląskiej
    ● 15 dag chudego wędzonego boczku
    ● 2 winne jabłka
    ● 2 cebule
    ● po kilka suszonych grzybów i śliwek
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● przyprawy: do bigosu, pieprz, sól, ziele ang., liść laurowy
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Bigos z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy, a następnie
    gotujemy 15 minut.
    Kapusty kiszoną i poszatkowaną
    białą gotujemy oddzielnie
    ok. godziny. Kiełbasę,
    cebule i boczek kroimy
    w małą kostkę. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
    Mieszamy z kapustami.
  • 2. Do potrawy dodajemy pokrojone
    w kawałki wieprzowinę,
    jabłka, śliwki, koncentrat,
    przyprawy i grzyby
    z wywarem. Gotujemy 30
    minut, mieszając. Odstawiamy
    na dobę. Ponownie zagotowujemy
    i doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować