Bigos z cukinii

4.99 (190 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny i przy tym lekki w smaku bigos z cukinii :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 3.5 kilograma
    - młoda marchewka: 0.3 kilograma
    - sól: 2 łyżeczki
    - koncentrat pomidorowy: 140 gramów
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - słodka papryka w proszku: 0.5 łyżeczki
    - ulubiona kiełbasa: 400 gramów
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na durszlak i posypujemy solą. Cukinia puści sok, który należy odcisnąć.
  • 2. Marchewkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiedy jest już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy. Podsmażamy.
  • 3. Dokładamy cukinię i dusimy do miękkości.
  • 4. Pod koniec duszenia dodajemy podsmażoną, pokrojoną w kostkę lub plastry kiełbasę.
  • 5. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować