Bigos po cygańsku

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To danie wymyśliłam sama. Cieszę się, gdy moje kulinarne eksperymenty smakują rodzinie – mężowi i synowi.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● duża papryka
    ● słoik ogórków konserwowych
    ● duża cebula
    ● średni słoik przecieru pomidorowego
    ● 3 łyżki keczupu
    ● sól, pieprz
    ● mąka do obtoczenia
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
    Formujemy kulki, obtaczamy
    w mące i smażymy na
    rozgrzanym oleju.
  • 2. Paprykę myjemy, przekrawamy
    na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Cebulę obieramy i razem
    z ogórkami i papryką kroimy
    w 3-cm cienkie paski.
  • Bigos po cygańsku 3. Cebulę smażymy na oleju na
    złoty kolor. Wsypujemy paprykę
    i ogórki. Podlewamy wodą i dusimy
    ok. 20 minut. Dodajemy
    przecier i keczup. Wkładamy
    mięso. Doprawiamy do smaku.
    Dusimy jeszcze ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

4.96 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bigos po cygańsku

To może cię zainteresować