Bigos pieczarkowy II

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kolejny pomysł na danie jednogarnkowe.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    ½ kg cebuli
    50-60 dag kiełbasy żywieckiej
    3 ogórki kiszone
    2 jabłka
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    4 ziarenka pieprzu
    sól, pieprz
    olej po podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Bigos pieczarkowy ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w plasterki i poddusić na oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, pokrojone w grubszą kostkę ogórki i starte na tarce o dużych oczkach jabłka. Dodać ziele, liść, pieprz ziarnisty. Dusić do miękkości.
    Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodać do reszty składników. Przyprawić. Na końcu dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 10 minut.

Porady

Możemy zrobić zasmażkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować