Bigos Jana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przy tworzeniu potrawy doradzał mąż Jan, dlatego nazwałam ją jego imieniem.

Składniki:

  • ● 1 średniej wielkości kapusta
    ● 4 średnie marchewki
    ● pietruszka
    ● seler
    ● por
    ● 1/2 kg grillowej kiełbasy
    ● 3 średnie cebule
    ● kostka rosołowa
    ● łyżka masła
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● 10 ziaren jałowca
    ● 3 łyżki kaszy manny
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos jana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Kapustę
    szatkujemy. Marchewki i cebule
    kroimy w kostkę, pora
    w półkrążki, a pietruszkę i selera
    pozostawiamy w całości.
  • 2. W dużym garnku rozgrzewamy
    masło, wkładamy kiełbasę
    pokrojoną w dużą kostkę, cebulę
    i podsmażamy. Dodajemy
    warzywa i chwilę smażymy.
  • 3. Wsypujemy kapustę, jałowiec,
    wkruszamy kostkę rosołową,
    zalewamy wodą i gotujemy.
    Gdy warzywa będą miękkie,
    dodajemy kaszę i koncentrat.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować