pyszny tradycyjny bigos wg receptury mojej mamy

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
    1 kg kapusty kiszonej
    0,5 kg mięsa wieprzowego
    1 kg kiełbasy cienkiej
    kilka grzybków suszonych
    przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
    koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Bigos jak u mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę obgotowujemy. Świeżą kapustę szatkujemy, obgotowujemy w osobnej wodzie. Grzyby namaczamy w wodzie. Mięso kroimy w kostkę, obsmażamy. Gdy obie kapusty będą miękkie odcedzamy wodę, łączymy ze sobą, podlewamy wodą, dodajemy mięso. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do bigosu. Doprawiamy ziołami, dodajemy grzyby. Gotujemy pod przykryciem ok. godziny. Gdy bigos będzie gotowy dodajemy koncentrat, dusimy jeszcze ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować