BIEDRONKI POMIDOROWE

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Wspaniale prezentują się na stole i pasują na różne przyjęcia .

  • 15 min

Składniki:

  • 2 pomidory
    0,5 makreli wędzonej
    0,5 opakowania serka Turek Puszystego
    1 jajko ugotowane
    0,5 pęczka szczypiorku
    kilka gożdzików
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Biedronki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć,przekroić na połowy nie docinając ich do końca tak aby wyszły buzie.Następnie przekroić wzdłuż tak aby wyszły skrzydełka.
    Łyżeczka wydrążyć cały miąższ z pomidorów .
  • Biedronki z pomidorów 2. Zmiksować blenderem w miseczce miąższ z obraną z ości makrelą,serkiem,ugotowanym jajkiem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem.Doprawić to solą i pieprzem do smaku.
  • Biedronki z pomidorów 3. Wydrążone pomidory napełnić farszem i przykryć skrzydełkami.
    Na skrzydełkach zrobić kropki z serka.
    Z przodu zrobić czułki ze szczypiorku a nosek i oczy z gożdzików.
    Ułożyć bieronki na talerzu z drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Porady

Farsz do biedronki można zrobić z dowolną rybą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować