Biedronka

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Kornelia Binko.To moje urodzinowe dzieło dla córeczki Oliwii.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - cukier: 25 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - orzechy (mielone): 25 gramów
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - alkohol (wg uznania do nasączenia): 1 szklanka

    - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 25 dekagramów
    - masło: 75 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - spirytus (wg uznania): 1 sztuka

    - czekolada (deserowa): 2 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - wiórki (wg uznania): 1 sztuka
    - paluszki: 1 sztuka
    - cukierki (ilość wg uznania): 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Pieczemy 3 placki.
  • 2. Krem: jajka ubijamy z cukrem i ucieramy z miękkim masłem. Dodajemy cukier waniliowy i spirytus.
  • 3. Czekolady topimy z masłem i odrobiną wody. Placki
    nasączamy alkoholem i przekładamy. Oblewamy czekoladą.
    Wycinamy zaokrąglony trójkąt i przyklejamy do tortu
    – to głowa. Kropki są z cukierków, czułki z paluszków. Boki obsypujemy wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować