Biało-czerwony deser.

0 (0 ocen)

Truskawkowy mus z bitą śmietaną.

Składniki:

  • 50 dag truskawek ( mrożonych)
    1 galaretka truskawkowa
    śmietana kremówka 30%(330 dag)
    cukier puder do smaku

Biało-czerwony deser. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki rozmrozić i zmiksować,przełożyć do garnka i zagotować.Zdjąć z gazu i wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać,można ewentualnie dosłodzić.Ostudzić i nałożyć do szklanek lub pucharków.Kilka łyżek zostawić do dekoracji.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać cukru pudru do smaku.
  • Gotowe. 3. Na truskawki nałożyć śmietanę i udekorować pozostawionym musem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy