BIAŁE SZPARAGI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla wielbicieli szparagów.

  • 30 min

Składniki:

  • -szparagi
    -sól
    -cukier

    -tarta bułka
    -masło

    sos:
    -1 op.sosu do szparagów
    -125 ml.wody
    -125 g.masła

Białe szparagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy sos do szparagów 1. Szparagi obrać,obieraczką od główki.Gotować 15-20 min.w osolonej i pocukrowanej wodzie.(0,5 łyżeczki soli,1 duża łyżka cukru).
    Podawać do obiadu polane przyrumienioną tartą bułką na maśle.Lub polać sosem serowym.

    Sos wymieszać z wodą, chwilkę zagotować,mieszając. Odstawić i wmieszać masło. Polać ciepłe szparagi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy