Białe papryczki faszerowane

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Szkoda , ze są dostępne w większości tylko w sezonie. Moim zdaniem są jedną ze smaczniejszych odmian papryki

  • 30 min

Składniki:

  • 10 białych papryk jednakowej wielkości
    ½ kg mięsa mielonego ( używam tatarowe lub drobiowe )
    1 woreczek ryżu ( 10 dag suchego )
    2 cebule
    10 średnich pieczarek
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    2 łyżki masła
    1 łyżka majeranku
    sól
    pieprz mielony
    1/2 pęczka kopru
    przyprawa ,,Fix - gołąbki bez zawijania Knorra "
    ok. 4 szklanki wody
    1 kostka bulionu wołowego Knorra
    10 dag przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Białe papryczki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka biała faszerowana 1. Z papryki ściąć górę , usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż na pół miękko ( 15 minut ) . Cebule drobno usiekać i zeszklić na oleju .Pieczarki pokroić bardzo drobno i usmażyć na rumiano na maśle . Wymieszać mięso, ryż , cebulę , majeranek , pieczarki i koper . Doprawić solą , pieprzem i maggi . Napełnić farszem papryki i ułożyć je w naczyniu do zapiekania .
  • faszerowana biała papryka 2. Rozpuścić w gorącej wodzie kostkę bulionową i przecier i zalać papryki .Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika .Nastawić na 180 * C i dusić ok 30 minut .

Porady

Podawać z ziemniakami, pieczywem lub same w sosie .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować