Biała surówka

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomysł na tę surówkę wpadł mi do głowy podczas smażenia ryby na obiad.

Składniki:

  • ● mała kapusta pekińska
    ● jabłko
    ● 1/2 selera
    ● 3 łyżki tartego chrzanu
    ● 4 łyżki słonecznika
    ● sól
    ● cukier
    ● pieprz
    ● kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Biała surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Jabłko i selera obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Dodajemy chrzan i słonecznik. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą,
    cukrem i pieprzem. Wlewamy olej i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Kapusta pekińska

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować