Biała rolada

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Piękna i smaczna rolada ,czas w jakim znika z talerza jest na pewno szybszy jak czas przygotowania .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 0.5 szklanki
    - cukier: 4 łyżki
    - jajka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki

    - śmietana 30 %: 0.5 litra
    - biała czekolada: 20 dekagramów

    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - bezy -malutkie: 10 sztuk
    - wiórki z czekolady: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Galaretki Beza

Biała rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciast:
    Jajka ubijamy z cukrem do białości,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy .Ciasto wylewamy na szeroką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy do 15 min.Upieczoną roladę jeszcze gorącą zwijamy w rulon.
  • 2. Krem :
    Śmietanę zagotować z białą czekoladą i ostudzić (przed ubijaniem schłodzić ),ubić na gęsty krem .
  • 3. Galaretkę ugotować i ostudzić .
  • Biała rolada 4. Zimną roladę rozwinąć ,na jednym brzegu posmarować gęstniejącą galaretką i uzupełnić kremem śmietankowym (pamiętając o zostawieniu do dekoracji).Zwinąć delikatnie roladę ,posmarować resztą kremu ,posypać wiórkami z czekolady i ułożyć beziki . Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować