Biała kiełbasa z porami w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny smak białej kiełbasy i porów podkreślony wyrazistym sosem chrzanowym. Do tego ryż i pyszne, lekkie danie ląduje na stole.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże pory
    3 cebule
    4 białe kiełbasy
    200 ml mleka
    5 łyżek chrzanu ze słoiczka
    ¾ szklanki ryżu
    natka pietruszki
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa z porami w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa z porami w sosie chrzanowym 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie kroimy pory i cebulę w paski, następnie na oleju na dużej patelni podsmażamy je kilka minut, solimy, zakrywamy patelnię pokrywką .Pod przykryciem dusimy do zmięknięcia mieszając co jakiś czas. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Kiedy pory będą już miękkie, zalewamy je mlekiem, dodajemy chrzan i podsmażoną kiełbasę. Na koniec wrzucamy ugotowany ryż, dobrze mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Doprowadzamy do zagotowania. Posypujemy świeżą natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Chrzan Mleko Por Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować