Biała kiełbasa z jabłkami w sosie żurawinowym

4.5 (174 ocen)

Mój smaczny sposób podania białej kiełbasy.Wspaniale sprawdzi się na wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 3-4 surowe białe kiełbaski
    2 czerwone jabłka
    1 mała cebula biała
    1 mała cebula czerwona
    3 łyżeczki konfitury z całą żurawiną
    3 łyżeczki chrzanu
    ząbek czosnku
    majeranek
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Dania główne

Biała kiełbasa z jabłkami w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotuj składniki 1. Kiełbasę gotuj 20 minut, odcedź. Jabłka umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w ćwiartki. Cebule pokrój w piórka, czosnek posiekaj.
  • składniki podsmaż na patelni 2. Na patelni rozgrzej olej, przełóż jabłka z cebulą i czosnkiem. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Przemieszaj, chwilę podduś.
  • gotowe danie 3. Do naczynia żaroodpornego przełóż zawartość patelni, na wierzchu ułóż kiełbaski. Posmaruj je konfiturą żurawinową wymieszaną z chrzanem. Danie zapiekaj ok.15 minut. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Chrzan Kiełbasa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować