Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetne danie na Wielkanoc i nie tylko

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - biała kiełbasa: 400 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula (pokrojona w piórka): 2 sztuki
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - Sól, pieprz czarny mielony, pieprz w ziarnach do smaku: 1 szczypta
    - ziele angielskie, liść laurowy, kminek do smaku: 1 szczypta

Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę z ziarnami pieprzu, zielem angielskim, liściem laurowym i ząbkami czosnku. Zmniejszyć ogień i włożyć białą kiełbasę. Parzyć przez około 20-25 minut starając się nie doprowadzić do wrzenia.
  • 2. Cebulę zeszklić na oleju rzepakowym w trakcie doprawiając solą, pieprzem oraz kminkiem.
    Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ew. obrać ze skóry) i ułożyć na aromatycznej cebuli.
  • 3. Podawać z przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi oraz puszystym chrzanem.

Komentarze

Podobne przepisy