Biała kiełbasa w piwie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie to łatwe w przygotowaniu tak posmakowało mojemu męzowi ,że zjadł całą porcje i dla nikogo niezostawił.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 pętek białej kiełbasy

    2 białe cebule

    2 ząbki czosnku

    125 ml piwa

    1 liść laurowy

    majeranek

    mielona ostra papryka

    1/4 kostki margaryny

    ulubiona musztarda

Biała kiełbasa w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką po całej jej powierzchni.

    Następnie wsadzamy do garnka, zalewamy 1 l wody.

    Dodajemy liść laurowy i 1/2 łyżeczki majeranku.

    Gotujemy około 20 minut.



    Po ugotowaniu wyciągamy i suszymy.

    W rondlu lub na patelni rozpuszczamy margarynę.

    Cebule kroimy w piórka, a czosnek zgniatamy nożem.

    Na rozpuszczoną margarynę kładziemy kiełbasę.

    Smażymy z obu stron posypując mieloną papryką i 1 łyżką majeranku.

    Dorzucamy cebulę i czosnek.

    Po chwili podlewamy piwem i razem gotujemy około 15 minut.

    Podajemy z musztardą lub np. chrzanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy