Biała kiełbasa w cieście francuskim.

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Polecam białą kiełbasę w cieście francuskim. Jadłam u koleżanki na imieninach.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 białych kiełbas
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 żółtko
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Biała kiełbasa w cieście francuskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s3gkp1 1. Kiełbaski przekroić wzdłuż na 4 kawałki.
  • image-0hn2mfi 2. Smażyć na rozgrzanym oleju, ciągle przewracając. Zdjąć z patelni jak kiełbaski zaczną się rumienić i zwijać.
  • image-1o34gih 3. Ciasto francuskie pokroić na dość szersze paski .
  • image-0otjmnk 4. Paskami owijać po 3 kawałki kiełbasek tworząc wiązki
  • image-1u10egh 5. Gotowe wiązki posmarować roztrzepanym żółtkiem. Nożem naciąć w kilku miejscach. Ułożyć w formie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować