Biała kiełbasa pieczona w piwie

0 (0 ocen)

Kiełbaski pieczone w piwie i cebuli podawać na gorąco, najlepiej smakują ze świeżym domowym pieczywem

Składniki:

  • 3 średnie cebule
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Sól morska
    Pieprz czarny
    Szczypta cukru
    6 białych kiełbasek
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    300 ml piwa
    1 łyżeczka majeranku

Biała kiełbasa pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, przekroić na 4, a następnie w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej. Posypać solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażyć aż będzie rumiana. Kiełbaski ponakłuwać (aby nie popękały w trakcie pieczenia). Włożyć do cebuli. Chwilę razem smażyć. Dodać musztardę. Wlać 300 ml jasnego piwa, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 10 minut. Posypać majerankiem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy