Biała kiełbasa pieczona w piwie

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dzisiaj zaproponuję Wam wyśmienity przepis na białą kiełbaskę pieczoną w towarzystwie warzyw/owoców i piwa. Piwo nadaje mięsu wyrazistości i charakteru, z białą kiełbasą smakuje wybornie :D

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 6 surowych białych kiełbasek
    4 cebule (najlepiej 2 białe i 2 czerwone, ja jednak nie miałam czerwonych i biała cebula również się sprawdziła)
    3 jabłka / 2 papryki czerwone (opcjonalnie – wg uznania, mój mąż woli z jabłkami, ja wolę z papryką)
    2 ząbki czosnku
    1 szkl. ulubionego jasnego piwa
    4 łyżki oleju
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie 1. Kiełbaski układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy cebulą pokrojoną w piórka i jabłkami w ćwiartki lub papryką w paski, posypujemy posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Całość zalewamy piwem i olejem. Pieczemy 1 godzinę w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować