Biała kiełbasa pieczona w piwie

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrupiące kiełbaski pieczone w piwie i cebuli ze szczyptą majeranku.

Składniki:

  • 10 sztuk białej kiełbasy surowej
    4 duże cebule
    400 ml piwa jasnego
    ½ łyżeczki soli
    2 łyżeczki majeranku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Biała kiełbasa pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie 1. Cebulę kroimy w krążki i na niewielkiej ilości oleju smażymy na patelni do zeszklenia. Doprawiamy do smaku solą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy kiełbasę, którą nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie 2. Całość zalewamy piwem i posypujemy majerankiem. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Majeranek Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować