Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

Nie zbyt skomplikowana potrawa,prosta i szybka w przygotowaniu.Jednak karmelizowana cebulka nadaje całej potrawie charakteru.

Składniki:

  • 700 g białej kiełbasy parzonej
    6 dużych czerwonych cebul
    2 łyżki kremu balsamicznego
    2 łyżki cukru brązowego
    1 łyżka syropu klonowego/miodu
    50 ml czerwonego wina wytrawnego
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka majeranku
    3 łyżki oliwy
    pieprz czarny
    sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę smarujemy oliwą i układamy w naczyniu żaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′C i pieczemy około 20-30 minut.W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w cienkie piórka.Na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy cebulę i smażymy.Kiedy cebulka troszkę zmięknie dodajemy wino,cukier,syrop klonowy i krem balsamiczny.Dusimy na średnim ogniu około 15 minut.Następnie dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze wszystko razem około 15 minut,aż sos odparuje,a cebulka będzie miękka.Na cebulę układamy upieczone kiełbaski.Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować