Biała kiełbasa duszona z cebulą i jabłkami i pure musztardowe

4.49 (174 ocen)

  • 50 min

biała kiełbasa

  • 50 min

Składniki:

  • na 3 osoby
    3 pętka białej kiełbasy
    1 duża cebula
    1 jabłko
    sól
    pieprz
    majeranek

    pure
    500 g ziemniaków
    1 łyżka musztardy delikatesowej
    1 łyżka musztardy francuskiej
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki lekkiego serka kanapkowego

Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa duszona z cebulą i jabłkami i pure musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i jabłka kroimy w plasterki, Na patelni podsmażamy aż jabłka puszczą sok, wkładamy kiełbasę i przyprawy do smaku. Dusimy aż nadmiar płynu odparuje.

    Ziemniaki gotujemy w wodzie z solą, odcedzamy , dodajemy musztardę, śmietanę i serek po czym blendujemy pure aż stanie się kleiste i podobne do gęstego budyniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować