Biała kiełbasa duszona w piwie

4.98 (180 ocen)

Pyszna biała kiełbasa z cebulką i posmakiem piwa :)

Składniki:

  • 2 białe parzone kiełbasy
    1/2 szklanki piwa
    1 duża cebula
    sól
    pieprz cayenne
    papryka słodka
    papryka ostra
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.98 (180 ocen)

Zobacz również:

Piwa Przystawki Przekąski

Biała kiełbasa duszona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie składników 1. Cebulę obrać, pokroić wpół talarki. Kiełbasę ponacinać.
  • Podsmażanie kiełbasy 2. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kiełbasę. Kiełbasę ściągnąć z patelni.
  • podsmażanie cebuli 3. Na tłuszczu ze smażenia kiełbasy, zeszklić cebulę.
  • Wlanie piwa do kiełbasy z cebulą 4. Do cebuli włożyć kiełbasę, przyprawić do smaku, wymieszać podlać piwem, chwilkę odparować. Dusić pod przykryciem.
  • Gotowa kiełbasa 5. Dusić tak długo aż płyn się zredukuje, od czasu do czasu mieszając. Jeśli trzeba do jeszcze troszkę przyprawić.
  • Smacznego! 6. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub na obiad z ziemniaczaki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować