Biała fasola z orzechami

0 (0 ocen)

Danie kuchni gruzińskiej

Składniki:

  • 500 g białej fasoli
    4 ząbki czosnku
    1/2 cebuli
    1/4 szkl łuskanych orzechów włoskich
    mały pęczek natki pietruszki
    pęczek koperku
    szczypta tymianku
    2 łyżki oleju
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

Biała fasola z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole zalać woda (najlepiej na noc). Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, posolić. Orzechy i czosnek drobno posiekać, dodać do fasolki. Cebulę, pietruszkę, koperek drobno posiekać i wymieszać delikatnie z fasolką. Dodać kilka łyżek wywaru z gotowania fasoli, olej, przyprawy ziołowe i cytrynę. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać posiekaną zieleniną.

Porady

więcej ciekawych przepisów znajdziesz na moim blogu http://dobrzejesc.blogspot.com/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy