Masa z serowa z brzoskwiniami:
• 0,5 litry śmietanki 30%,
• Puszka brzoskwiń w syropie,
• 0,5 kg sera białego trzy razy mielonego,
• 4 płaskie łyżki żelatyny rozpuszczone w 0,5 szklanki wody,
• 4-5 łyżek cukru pudru
1.Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli (Wtedy łatwej się ubiją). Do ubitych dokładamy cukier. Gdy cukier już się rozpuści dokładamy po jednym żółtku. Do puszystej masy dokładamy mąkę oraz proszek delikatnie mieszając. Biszkopt pieczemy około 15 min w 180˚C .
Należy upiec trzy takie biszkopty
2.Masa serowa z brzoskwiniami: Schłodzoną śmietankę ubijamy. Gdy jest już ubita dokładamy cukier puder. W następnej kolejności dokładamy ser, a na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać. Do masy serowej wsypujemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Mieszamy.
3.Masa budyniowa: W połowie mleka roztrzepujemy budyń, mąkę, żółtka, cukier waniliowy. Drugą połowę gotujemy z cukrem kryształem. Na gotujące mleko wlewamy wcześniej przygotowaną mieszaninę. Gotujemy budyń, który następnie studzimy.
Ucieramy masło. Dodajemy do niego porcjami budyń. Na koniec dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę.
4.kokosowa posypka: Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy kokos i przyrumieniamy go.
5.Przełożenie:
Biszkopt, masa serowa z brzoskwiniami, biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, toffi, posypka kokosowa.
Porady
Można zrobić je jako tort. Jest bowiem dość wysokie.
Komentarze