BIAŁA CZEKOLADA NA GORĄCO Z IMBIREM

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min

SUPER ROZGRZEWA W CHŁODNE DNI I POPRAWIA HUMOR

  • 15 min

Składniki:

  • Gruby plaster korzenia imbiru ( 2-3cm)
    1 łyżka cukru
    100ml wody
    1 tabliczka białej czekolady ( 100g)
    500 ml śmietanki do kawy 12%

Biała czekolada na gorąco z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Imbir zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier, zalać wodą i postawić do gotowania na 10-15 minut. Po tym czasie syrop odcedzić z pozostałości imbiru.
  • 2. 2 Śmietankę podgrzać ( nie zagotować) i dodać połamaną czekoladę. Mieszać.
  • 3. Do rozpuszczonej czekolady w śmietance dodać sok z imbiru i zmiksować przez chwilę na najwyższych obrotach miksera.
  • 4. Zmiksowany płyn rozlać do filiżanek. I posypać po górze kakao.

Porady

Można użyć mleka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy