Biała czekolada na gorąco

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Biała, gorąca czekolada do picia - niezbyt gęsta, najprostsza na samym mleku

  • 10 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
    pół szklanki śmietanki kremówki 30 % + pół szklanki śmietany kremówki 30% do ubicia
    tabliczka białej czekolady
    łyżeczka ekstraktu waniliowego
    łyżeczka cukru pudru
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Biała czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do rondelka i wrzucić do niego połamaną na kostki czekoladę oraz wlać ekstrakt waniliowy.
    Podgrzewać aż czekolada się rozpuści - doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru na sztywno.
    Gorącą czekoladę przelać do filiżanek, dodać ubitą śmietankę i posypać startą gałką muszkatołową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować