Bezy klasyczne

4.5 (195 ocen)

  • 10 min

Klasyczne, bez udziwnień .. po prostu pyszne!

  • 10 min

Składniki:

  • - 2 białka
    - 100 g drobnego cukru do wypieków
    - 1 łyżeczka soku z cytryny
    - 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej


Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezy klasyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Na koniec miksowania dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, jeszcze chwilkę miksując. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 st. C na 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować